Dressuur

Nynke Folmer-Mulder
Nynke Folmer-Mulder

De RV & PC De Nieuwe Heuvel is van oudsher een dressuurvereniging. De meeste lessende leden volgen dan ook de dressuurlessen, die op maandag, woensdagavond* en vrijdagochtend worden gegeven. Brandien is het aanspreekpunt voor de leden wat de gehele instructie betreft. Zij coördineert de contacten met de overige instructeurs en met het bestuur.

 

De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Afhankelijk van wat een combinatie (ruiter en paard) kan, worden de deelnemers in groepen van min of meer gelijk niveau ingedeeld. Hoewel de lessen in groepen worden gegeven, wordt veel persoonlijke aandacht aan iedere deelnemer besteed. Dit maakt de instructie dan ook zeer intensief en leerzaam.

 

Naast het bezoeken van de lesavonden, die behalve goede instructie ook veel gezelligheid bieden, doet een aantal deelnemers ook enthousiast mee met de officiële dressuurwedstrijden die op de Nieuwe Heuvel en ook elders in het land worden georganiseerd. De lessen van de maandagavond worden gegeven door Nynke Folmer-Mulder (zie foto), de lessen op de woensdagavond en vrijdagochtend worden gegeven door Suzanne Ortse.

 

De verenigingslessen zijn als volgt verdeeld over de week:

 

  • maandag    19:30-20:15    B/L-les
  • maandag    20:15-21:00    L/M-les
  • woensdag  19:00-19:45    Z/ZZL-les
  • vrijdag         09:15-10:00    B/L-les

 

Het aantal lessen per week is afhankelijk van de het aantal rijdende leden. De lesindeling wordt door de instructie geregeld en in overleg vastgesteld. Het is niet de bedoeling om niet genoten lessen op een ander tijdstip in te halen. In zeer uitzonderlijke gevallen kan de instructie hier van afwijken. Tijdens de lessen is het dragen van een goede cap verplicht.

 

Indien het niet mogelijk is om de les bij te wonen, verwachten we dat je jezelf afmeldt bij de instructie, dit kan gemakkelijk via de dressuurles en springles WhatsApp-groep waar we alle leden aan toevoegen.