NieuwsSuccesvolle Wedstrijd De Nieuwe Heuvel

Top combinaties!
Top combinaties!

23/03/2022

 

Afgelopen maandag 21 en woensdag 23 maart was er weer een dressuur avondwedstrijd bij de Nieuwe Heuvel en onze eigen leden hebben weer hun beste beentje voor gezet:

 

De volgende combinaties kwamen in actie bij de paarden:

In de B startte Lotte Mulder met Eke van de Koaimoune, zij won beide proeven.

Resa Fluit reed met Meis 2 x naar de 2e plaats.

 

Lotte Mulder reed in de L1 met Dewie van het Walderveen 2 x naar de 2e plaats.

Paula Stegeman kwam ook in actie in de L1 met Light of Other Days, goed voor 2 x de 3e plaats. Ilona Baan reed in het L1 met Popje 2 x naar de 4e plaats.

 

In het L2 was het optreden van Caspara Hubar met Doran G goed voor een 3e en 4e plaats!

 

In het M2 werd het optreden van Anissa Faber met Zjang S beloond met een 2e en een 1e plaats! Super lekker Anissa, vooral omdat dit jullie allereerste keer M2 was.

 

In het Z1 maakte Hanneke Berkhout met Kiwi een droomdebuut: Hun aller eerste proef als Z-combinatie werd meteen beloond met een dikke vette winstpunt en een 2e prijs! Hun 2e proef was goed voor een 3e plaats.

In het Z2 waren beide 1e prijzen voor Ankie van Baar met Havanah. De tweede plaats was voor Jan Ditewig met William Black Stables.

In het ZZL was de eerste prijs (met hele dikke punten) voor Tao Negishi met Icoon. Tao, met gierende banden door naar het ZZ Zwaar nu!

 

Bij de pony's kwamen aan start:

Emma van der Werf met It's Magic, zij wonnen 2 x de 1e prijs in de B.

Femke Janssen reed met met Cinnabon in het L1 2 x naar de 1e prijs.

In de L2 reed Femke Schoeman 2 x naar de 1e prijs met Polsbury Perry.

Manouk Korteweg reed met Capriolo Silber 2 x naar de 2e plaats en mag nu M starten.

In de M1 reed Daphne van Hasselaar met Bo voor het eerst M1 en eindigde 2 x op de eerste plaats en haalde haar eerste punt in het M1.

 

Lekker bezig allemaal, we zijn super trost op jullie!!! 

 Voltige Team in actie in Nieuw-Vennep

VoltigeToppers
VoltigeToppers

 

20/03/2022

 

Zondagmorgen 20 maart jl om iets over 7 in de ochtend vertrok het voltige team richting Meers Paarden Centrum in Nieuw-Vennep voor de start van het seizoen.En wat hebben ze het weer goed gedaan allemaal, meiden: We zijn super trots op jullie (en op alle voltigeurs, begeleiders en paarden)!

 

Emily kwam uit in de klasse B en haar optreden werd beloond met een mooie 2e plaats. Ilonka verscheen aan start in de Z en nam een knappe 2e prijs mee naar huis! Denise nam deel aan de klasse L op haar topper Frodo, het was de eerste wedstrijd van Frodo: hij heeft braaf zijn rondjes gelopen, wat een topper. Shanti kwam ook uit in de klasse L, dit werd beloond met een 4e plaats. Eline kwam uit in de klasse M, dit was een meetmoment dus geen plaatsing, maar liet een knappe proef zien. Lisa kwam ook in actie in de klasse M (meetmoment, dus geen plaatsing) met het paard Kensington. Het was de eerste wedstrijd van Kensington, en wat deed hij het goed!

 

 Ponyruiters door naar Gelderse Kampioenschappen

14/02/2022

 

De ponyruiters hebben van zich laten horen dit afgelopen weekend tijdens de 3e selectie ronde voor de Gelderse Kampioenschappen bij RSVB in Barneveld.

 

Door naar de Gelderse Kampioenschappen zijn:

 

Klasse B (C): Femke Jansen met Cinnabon

Klasse B (DE): Noa Bast met Magnum Classic

Klasse M (DE): Femke Schoeman met Polsbury Perry

Klasse M (DE): Myrte Goedegebuure met Or Durango

 

Klasse gedaan meiden, en alvast veel succes op de Gelderse Kampioenschappen.

Deze zullen gehouden worden op 26 februari a.s. bij PSV De Nunspeetse Ruiterclub te Nunspeet.

 Hanneke & Thirza in de prijzen

Thirza (links) & Hanneke (rechts)
Thirza (links) & Hanneke (rechts)

12/02/2022

 

Wat hebben we een mooi wedstrijd weekend achter de rug!

Het Valentijn Springen van afgelopen vrijdag en zaterdag was een groot succes met zo'n 300 starts. We hebben genoten van dit sportieve evenement en hebben veel complimenten gekregen van zowel juryleden als deelnemers, maar ook uit onze groep vrijwilligers kwamen lovende woorden over de sfeer en de organisatie. Dat doet ons goed, daar doen we het per slot van rekening voor. 

 

Ons grote organisatorische talent achter dit evenement Hanneke Berkhout, had niet alleen de touwtjes van de organisatie strak in handen, ook met de teugels van haar zelf opgeleide multitalent Kiwi wist zij wel raad! Ze verscheen ook nog eens start van de B en wist met een mooi foutloos en strak rondje de 2e prijs mee naar huis te nemen.

 

Thirza Korteweg verscheen na een kleine pauze (ze is er even tussenuit geweest voor een nieuwe knie) aan start met haar grote vriend Jägermeister en knalde foutloos naar een 4e prijs!

 

Lekker bezig dames!

 

 Shanti opgenomen in KNHS Talentenplan

 

 

16/11/2021

 

Onze Shanti is na een intensief trainingsweekend bij de bondscoach opgenomen in het KNHS Talentenplan Voltige (perspectieven). Zij kan hieraan deelnemen met het paard van Bram en Moneke van VV Anydale.

 

Knap gedaan Shanti, we zijn super trots!Emily, Jazz, Liv & Shanti in Talentenplan KNHSVV

 

16/11/2021

 

Vorig jaar waren maar liefst 4 jonge voltigeurs van de Nieuwe Heuvel geselecteerd voor het Talentenplan van de KNHSVV: Emily, Jazz, Liv & Shanti. Door Corona zijn de trainingen toen niet doorgegaan. Vanaf december zijn de nieuwe data gepland en kunnen ze eindelijk van start gaan, succes meiden!Anne, Julia & Yfke toegevoegd aan KNHSVV Talentenplan

 

16/11/2021

 

Afgelopen zaterdag 13 november jl. vond er weer een selectie ochtend plaats voor het KNHSVV Talentenplan. Hier zijn weer drie voltigeurs van De Nieuwe Heuvel (locatie Overberg) geselecteerd: Anne, Julia & Yfke! Gefeliciteerd meiden, zet 'm op! Trainster Lisa natuurlijk ook gefeliciteerd!Ponyruiters doen goede zaken bij RSV Barneveld

Femke Jansen met haar eerste prijs
Femke Jansen met haar eerste prijs

17/10/2021

 

Maar liefst 5 van onze ponyruiters zijn afgelopen zaterdag 16 oktober jl. afgereisd naar RSV Barneveld om deel te nemen aan een springwedstrijd, en ze konden allen met opgeheven hoofd het wedstrijdterrein verlaten...

 

Femke Jansen reed met haar mooie en brave Cinnabon naar de eerste plaats in de BB/C.

 

Manouk Korteweg reed met haar dressuurkanon Capriolo Silber voor het allereerst een springwedstrijd en pakte een 2e en een 3e plaats in de BB/E.

 

Noa Bast had haar jonge springer Magnum Classis gezadeld en sprong naar een 10 e en 3e plaats in de B/D.

 

Femke Schoeman had maar liefst twee pony's van stal getrokken en werd 2e met Dalton in de L/D en 3e met Perry in de M/D.

 

Myrthe Goedegebuure had haar knapperd Or Durango gezadeld en sprong naar een 3e plaats in de L/D en een 8e plaats in de M/D.

 

Lekker gereden meiden, top begin van de herfstvakantie!Thirza wint 1e prijs Johan Lasseur Soest

 

 

18/07/2021

 

Thirza Korteweg wint met haar paard Jägermeister (Harley VDL x Quidam de Revel x Padinus) het B-springen bij Stal Johan Laseur in Soest.

 

Knap gedaan Thirza!Myrte Kringkampioen Springen!

 

 

 

 

10/07/2021

 

Myrte Goedegebuure is gekroond tot Kringkampioen Springen in de klasse B (D-pony's) met haar springkanon Or Durango.

 

Super goed gedaan Myrte, we zijn trots op je!

 Jubileum Clubkampioenschappen 2019

Clubkampioen Springen Thirza Korteweg
Clubkampioen Springen Thirza Korteweg

Thirza Korteweg & Daphne van Hasselaar Clubkampioenen Pony's, Saskia Leferink & Amber Brouwer Clubkampioenen Paarden!

 

Vrijdag 1 november en zaterdag 2 november jl. vonden de speciale Jubileum Clubkampioenschappen bij De Nieuwe Heuvel plaats. De uitslag hiervan werd bekend gemaakt tijdens het grote Jubileumfeest op zaterdag 9 november jl.

 

Uitslag pony's

Springen:

1. Thirza Korteweg met Gup

2. Manouk Korteweg met Capriolo Silber

3. Femke Jansen met Everdeen

 

Dressuur:

1. Daphne Jansen met Koko

2. Thirza Korteweg met Gup

3. Manouk Korteweg met Capriolo Silber

 

Uitslag paarden

Springen:

1. Saskia Leferink met Flow

2. Suze Folmer met Iris

3. Yvonne Jimmink met Amigo

 

Dressuur:

1. Amber Brouwer met Brouwers Wijke

2. Hanneke Berkhout met Summer

3. Sam Viset met Camez M&MAlgemene ledenvergadering voorjaar 2019

Donderdag avond 18 april heeft ons tweejaarlijkse ledenvergadering plaats gevonden.

 

Tijdens de ledenvergadering is de clubkampioen bekend gemaakt. Clubkampioen 2019 is geworden: Meaghan Vos! Van harte gefeliciteerd Meaghan.

 

Helaas hebben we gisteren ook afscheid genomen van onze voorzitter, Marc Mattijssen. Namens het bestuur willen we Marc nogmaals heel erg bedanken voor zijn enorme bijdrage die hij heeft geleverd de afgelopen tijd. Joleen Gorter neemt de taak van Marc over waarmee ze interim-voorzitter is.

 

We willen de leden die aanwezig waren bedanken voor hun aanwezigheid en bijdrage tijdens de vergadering. De notulen zullen zo spoedig mogelijk  op de website verschijnen.
Strandrit 7 april in Noordwijk

Gisteren heeft een klein groepje van 4 vrouwen en 4 merries (dus totaal acht dames) een heerlijke strandrit gemaakt in Noordwijk. De paarden waren super braaf en het weer zat behoorlijk mee. Komend najaar organiseert de vereniging weer een strandrit! Geslaagde clinic van Jill Huijbrechts

Op de prachtige accommodatie van De Nieuwe Heuvel in Lunteren, de thuisbasis van onze rijvereniging en ponyclub, mochten we maandag 1 april jl. Jill Huijbrechts en Lotte van Os welkom heten.

 

Jill, zelf Internationaal Grand Prix amazone, druk met haar YouTube kanaal en oprichter van een eigen kledinglijn, had ergens toch nog wat tijd gevonden om onze ponyclub en rijvereniging eens eventjes onder handen te komen nemen en er werd dan ook stevig getraind. Dit alles terwijl Lotte een heuse ByJill stand had ingericht waar alle fans terecht konden voor de ByJill kleding, zadeldekjes, halsters en noem maar op.

 

In totaal waren er 4 clinic rondes met telkens vijf combinaties. Het weer zat mee, het zonnetje scheen, dus er werd gereden in de mooie buitenbaan. Om 16:45 verschenen de eerste vijf ruiters in de baan, in witte rijbroeken en ingevlochten paarden en pony's, waar Jill hen op professionele manier en ieder op zijn of haar eigen niveau verder op weg hielp. Fotografe Mabel Kersteren van Mabel Fotografie was aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. 

 

Al met al een succesvolle en oergezellige middag/avond!Algemene ledenvergadering

Beste leden van RV & PC De Nieuwe Heuvel,

 

Hierbij willen wij u van harte uitnodigen voor de algemene ledenvergadering op 18 april om 20:00.

De vergadering zal plaats vinden op manege De Nieuwe Heuvel in het leslokaal (Oude Arnhemseweg 101, 6741 EG Lunteren). We hopen u te zien!

 

Deze uitnodiging is ook per mail verzonden. Heeft u de mail niet ontvangen? Mail dan naar: ledennh@gmail.com

Download
Uitnodiging ALV
Uitnodiging algemene ledenvergadering NH
Adobe Acrobat document 151.1 KB


Strandrit - 7 april 2019

 

Beste leden!

 

Zondag 7 april hebben wij een strandrit georganiseerd. De strandrit is onder begeleiding van een lokale ruiter van manege ’t Langeveld in Noordwijk en zal van 14.00 tot 16.00 uur duren. Deelname aan de strandrit zal maximaal €17,50 per combinatie kosten, maar de exacte prijs hangt af van het aantal deelnemers en zal daarom pas vlak voor 7 april bekend worden gemaakt. Op het terrein van manege ’t Langeveld kunnen de trailers worden geparkeerd, dit zal dus ook ons vertrekpunt zijn. Het is de bedoeling dat iedereen met eigen vervoer naar de manege rijdt! Vermeld bij de aanmelding ook uw 06-nummer. Er zal een groepsApp aan worden gemaakt om te kunnen overleggen over het vervoer (misschien heb je wel een 2-paardstrailer maar heb je maar 1 paard bijvoorbeeld J). Deelname en vervoer is op eigen risico. Voor vragen of aanmelden kunt u mailen naar: ledennh@gmail.com.

 

Inhoud van Google Maps wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op Cookie-instellingen (Functioneel) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Google Maps en de inhoud te bekijken. Meer hierover lees je in de Privacyverklaring van Google Maps.


De eerste nieuwsbrief

Beste leden en donateurs,

Zoals beloofd bij de algemene ledenvergadering: het eerste nummer van onze nieuwsbrief, de bijgewerkte activiteitenkalender en de actiepuntenlijst. Wij wensen u veel leesplezier!
Deze documenten zijn ook per mail verstuurd. Heeft u de mail niet ontvangen of heeft u vragen op opmerkingen? Mail dan naar: ledennh@gmail.com
Download
Nieuwsbrief, actiepuntenlijst en kalender
nieuwsbrief_RV_&_PC_de_nieuwe_heuvel.zip
Gecomprimeerd archief in ZIP formaat 3.0 MB


Het zilveren zadel

Met de kerst hebben de leden van rijvereniging De nieuwe Heuvel weer gestreden om het "Zilveren zadel".


Dit jaar is deze gewonnen door Sandra Jansen, van harte gefeliciteerd Sandra!

 

Dit is extra bijzonder omdat ze met 3 verschillende paarden de trofee heeft gewonnen.Indoor springwedstrijd: springen in de winter

Hierbij nodigen wij u uit voor onze springwedstrijd van 15-17 februari 2019 in de uitstekende accommodatie van de Nieuwe Heuvel te Lunteren. Wij beschikken over uitstekende bakken en parkeermogelijkheden.

Bijzonderheden: 
Zaterdagavond puissance springen (klasse Z en ZZ)
Indien aan een rubriek meer dan 40 deelnemers mee doen wordt een extra prijs van 40,- euro voor de winnaar beschikbaar gesteld.
Zondagmiddag 17 februari: pony's
 
U kunt zich opgeven via “Mijn KNHS”  en via mailadres: springennh@gmail.com
Wij hopen u in februari weer te zien!Gelukkig nieuwjaar

Het bestuur van rijvereniging en ponyclub De Nieuwe Heuvel wenst alle leden een fantastisch 2019 met veel paardensport plezier!Algemene ledenvergadering

Schrijf alvast in de agenda: Algemene ledenvergadering woensdag 13 december a.s. 20.00 uur zijzaal foyer Manege De Nieuwe Heuvel.

 

Help mee "outside the box" denken voor de vereniging!

 

Wel lid maar nog geen uitnodiging ontvangen? Mail dan naar: KellyHeerema@hotmail.comKerstshow 2018Clubkampioenschappen pony's 2018

Links Thirza Korteweg met Gup en rechts Noa Bast met Rosa
Links Thirza Korteweg met Gup en rechts Noa Bast met Rosa

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november werd er traditie getrouw gestreden om de clubkampioenschappen pony's dressuur en springen. Dit jaar heeft Thirza Korteweg met 62,66% gewonnen met de dressuur en Noa Bast heeft het onderdeel springen gewonnen met een foutloos parcours en 85,5 stijlpunten. Zelfs de krant kwam langs om dit vast te leggen (artikel). Gefeliciteerd dames!

 

Uitslag dressuur:

1e - Thirza Korteweg met Gup - 62,66%

2e - Channah Stegeman met Faymira - 61,66%

3e - Demy Groeneveld met Anuska - 61,50%

 

Uitslag springen:

1e - Noa Bast met Rosa - foutloos - 85,5 stijlpunten

2e - Thirza Korteweg  - foutloos - 79 stijlpunten

3e - Daphne van Hasselaar - foutloos - 77,5 stijlpunten

 

Sfeerimpressie clubkampioenschappen springen 2 november

 Het huwelijk van "onze" Kris

Woensdag 15 augustus jl. is onze dressuurinstructrice Kris van Driel - van Oers getrouwd met haar Corné, natuurlijk konden wij dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zijn we met z'n allen aan het poetsen en vlechten geslagen en hebben we Kris op staan wachten met een erehaag bij "Huize Kernhem" in Ede.

Kris & Corné, langs deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd en heel veel geluk samen!
Voor meer foto's zie Fotoalbum.De crosslessen 2018 zitten er weer op!

8 en 29 juni zijn de jaarlijkse crosslessen weer verreden. We kijken terug op 2 leerzame en succesvolle avonden! We willen Arno weer bedanken voor de leuke lessen!

 

Voor meer foto's zie Fotoalbum.Koningsdag afsluiting

Volgens mij is er geen betere manier om koningsdag af te sluiten dan les hebben van onze eigen koning, Arno! #springles #ponyclubAll you need is...

Precies Noa, ‘All we need is fun’! En een pony...en een lidmaatschap van RV en PC De Nieuwe Heuvel natuurlijk❤️ De vrijdagavond springles, is altijd een goed begin van het weekend!Algemene ledenvergadering 25/04/2018

Zoals jullie misschien al hebben gezien op de agenda, de algemene ledenvergadering staat al weer voor de deur. De vergadering is woensdag 25 april 2018 in de foyer van Manege de Nieuwe Heuvel . We gaan om 20.00 van start en tijdens de vergadering komen de volgende punten aan bod:

 • Opening door de voorzitter
 • Ingekomen stukken
 • Mededelingen bestuur
 • Financieel jaarverslag 2017
 • Verslag van de kascommissie
 • Verkiezing van de leden van de kascommissie
 • Bestuurssamenstelling

Michiel Zelvelder is aftredend, hij stelt zich niet herkiesbaar. Er is nog geen

kandidaat-voorzitter gesteld. Leden die zich kandidaat willen stellen voor

de functie van voorzitter kunnen zich tot 18 april 2018 melden.

 

 • Bekendmaking/huldiging clubkampioen dressuur paarden 2018
 • Agenda seizoen 2018/2019
 • Rondvraag
 • Sluiting

 

Tot dan!Crosslessen 2017

Van links naar rechts: Amber met Bonaire, Saskia met Wander, Marc met Silvy, Francesca met haar pony, Max met zijn pony, Denise met Indy, Thirza met Tommie en Mirthe met Ukkie.
Van links naar rechts: Amber met Bonaire, Saskia met Wander, Marc met Silvy, Francesca met haar pony, Max met zijn pony, Denise met Indy, Thirza met Tommie en Mirthe met Ukkie.

De crosslessen van 2017 zitten er weer op! Op 9 juni werd de les georganiseerd op het terrein langs de Hoge Valksedijk en 23 juni op het terrein van de KNHS in Ermelo. 

 

Het waren 2 leuke en leerzame lessen met dank aan instructeur Arno Zegers en Joleen Gorter die achteraf voor drankjes en een lekkere traktatie had gezorgd! Voor de foto's zie Fotoalbum.